0700 300 84| info@aquaphor.bg

Какво би трябвало да прави един добър филтър за вода?

Да премахва всякакви нечистотии във водата
 

Да извлича дори и най-малките количества вредни замърсявания от водата през цялото време на годност на филтъра.

Да бъде защита при спешни ситуации
 

Да осигурява надеждна защита в краткросрочни непредвидени проблеми с водата.

Да не добавя нищо вредно
 

Да не добавя към водата вредни, за човешкия организъм, примеси.

Да бъде лесен за употреба
 

Да бъде лесен и удобен за употреба

Как се прави в Аквафор

Накратко за компанията

Филтрите Аквафор

Филтрите са това, което правим

Аквафор е основана през 1992 за да разработва и произвежда филтри за пречистване на вода. Тя стана международна компания с филиали за производство и проучвания в Естония, Германия, Русия, САЩ и други страни.

Ние сме изследователи и всеки ден създаваме по-ефективни технологии за пречистване на вода, така че всеки да може да има чиста питейна вода.

Повече от 13.5 милиона семейства от 35 страни се доверяват на продуктите на Аквафор.

Подходът ни към НИРД

Не  само филтър за вода

Когато говорим за чиста питейна вода, се сещаме, че не живеем в най-добрите условия… стари водопроводи, аварии, влошаващата се екология и т.н. Подходящият филтър за пречистване на вода трябва да се справи с всички тези проблеми и да защити здравето Ви във всяка ситуация. Но дали всеки филтър за вода  успява да се справи?

Създавайки филтрите за вода Аквафор, ние се стремим да елеминираме недостатъците на традиционалните филтри: как да се пречистим всяка капка вода, как да извлечем тежките метали, как да подобрим ефективността и същевременно да увеличим продължителността на годност на филтъра.

В резултат на нашите проучвания и стотиците експерименти, ние разработхме технология, способна да създава издържливи и изключително екефтивни филтри за вода, които да бъдат лесни за употреба в реални условия.

Подходът ни към НИРД

Технологиите на Аквафор

Аквален

АКВАЛЕН
Аквален е уникален фибърен материал, създаден от Аквафор. Като част от филтриращия модул, той ефективно намалява съдържането на тежки метали като мед, олово, желязо, живак и радиоактивни изотопи. Поради хидрофилните си свойства, фибърния материал Аквален улеснява протичането на водата през филтъра и увеличава ефективността на пречистване.

Изотропична матрица за абсорбиране

ИЗОТРОПНА АДСОРБЦИОННА МАТРИЦА
ИАМ технологията позволява фино пречистване на всяка капка вода. Действайки като дървесните корени, фибрите Аквален проникват през филтриращия модул и се свързват с адсорбентните гранули в плътна структура. Водата се разпределя равномерно във филтриращия модул, което допринася до по-завършено пречистване. Във филтриращите модули на Аквафор, благодарение на ИАМ, няма разхлабени частици, допринасящи до образуване на канали, през които водата преминава без пречистване.

Динамично фиксиране на среброто

ДИНАМИЧНА ФИКСАЦИЯ НА СРЕБРОТО
Във филтрите Аквафор, ние използваме ефективен и безопасен метод за справяне с разпространението на бактерии. Благодарение на технологията ДФС, йоните на активното сребро са безопасно закрепени във влакната на Аквален, осигурявайки защита от микроорганизми. Това приложение на среброто е в съответствие с Европейските стандарти за безопасност.

DWAY - Оптимална минерализация

DWAY — ОПТИМАЛНА МИНЕРАЛИЗАЦИЯ
С DWM автоматите за питейна вода, Вие винаги ще получавате здравословна питейна вода, независимо от началното ѝ качество. Благодарение на технологията DWAY, водата се обогатява с балансирана комбинация от естествени минерали като калий и магнезий. Концентрацията на минералните елементи във водата варира от 0.2 до 0.5мг. което има благотворни ефекти върху организма Ви и допринася за хармонизация на биологичните процеси.

Резервоар вода-вода

WWT / ВОДО-ВОДЕН РЕЗЕРВОАР
Водо-водният резервоар намалява количеството на дренажната вода наполовина (спестявайки до 9000 литра за година), намалявайки оперативните разходи с 50% процента. Това позволява на автомата за питейна вода да работи без допълнително оборудване. Освен това, DWM резервоарът на автомата е разположен в корпуса, което осезаемо намалява размера на системата за филтриране.

Карбофибърен блок

CFB / КАРБОНБЛОК С АКВАЛЕН ВЛАКНА
Карбонблок с влакна (CFB / CarbFiber Block) е технология, използвана в производството на карбонблок филтри с Аквален влакна. Произведените по тази технология филтриращи модули са по-ефективни и издържливи, дори в тежко замърсена вода.

Итеративно компютърно моделиране

ICM / ИТЕРАТИВНО КОМПЮТЪРНО МОДЕЛИРАНЕ
Технологията за компютърно симулиране ИКМ допринася за най-добрия избор на материали и дизайн на продуктите Аквафор. По време на симулация, ние изпробваме еластичността, издържливостта и други характеристики на филтрите, важни за тяхната употреба. Например, ИКМ позволи на автомата за пиене на вода да достигне предел на налягане пет пъти по-висок от необходимото (до 30 атмосфери).

Технология "Натисни и завърти"

ТЕХНОЛОГИЯ „НАТИСНИ И ЗАВЪРТИ“
Въпреки технологичната си сложност, филтрите за пречистване на вода на Аквафор са ергономични и лесни за употреба. За да подмените използваните филтри, не са нужни специални познания, умения или инструменти. Просто натискате копчето и завъртате сменяемия модул.

Безвредно обслужване

УСЛУГА ЗА БЕЗОПАСНА РАБОТА (HSS)
С технологията HSS (Hazard Safe Service), използването на филтрите Аквафор е още по-удобно и безопасно. Филтрите се подменят заедно с опаковката за да се елиминира контактът натрупаните замърсители – за Вашето по-добро здравословно състояние, както и на семейството Ви.

Производство

Производство

За да бъде направено всичко, както трябва…

От идеята до готовия продукт – ние правим всичко самостоятелно. Целият производствен процес се извършва в нашите съоръжения. Може да се питате: „Защо? Не е ли по-лесно да се закупят всички части и след това да се сглобят филтрите под марката на Аквафор?“

Може би, но вътрешното производство е единствения начин да се създадат филтри за с най-високо качество за Вас. И накрая, нашето собствено производство ни позволява:

  • Да използваме висококачествени материали и ефективни технологии, които да не оскъпяват филтрите;
  • Постоянно да подобряваваме филтрите, използвайки нови разработки;
  • Да контролираме качеството на всички етапи от производството, правейки нашите филтри по-надеждни;
  • Да посрещаме вашите очаквания по-добре.

Контрол на качеството

Качеството значи всичко

Как се правят най-добрите филтри? Нужни са ефективни технологии, правилните материали и контрол на качеството върху всички етапи на производството.

Всеки един от 70-те и повече патента символизира някое научно откритие или изобретение, което увеличава ефективността на Вашия филтър за пречистване.

Всичко, което придобиваме за производството на филтри – като пластмаса, активен въглен и йонообменни смоли – се подлага под стриктен контрол на качеството. Въпреки че работим само с най-добрите международни доставичи (като BASF, John Guest, Mitsubishi, Purolite), изследователският център на Аквафор проверява всяка партида придобити материали и следи качеството на продукта.

Аквафор се подлага на ежегодно сертифициране съгласно стандарта ISO 9001, а нашите филтри са сертифицирани от NSF и LGA.

Контрол на качеството

Аквафор – Най-лесният начин да бъдете по-здрави

Искам да видя решенията:

Разгледайте каталога ни

Искам да узная повече:

Разберете повече за нас

Или се свържете директно с нас:
0700 300 84 | office@aquaphorbg.com