0

Орлеан А5 Mg + Подарък

 • Изчерпано
 • Производител: Aquaphor
 • Модел: 110006/110007
 • 59.90лв.


Споделяне:

Кана Орлеан Mg+ и подарък стоманена сламка AQUAPHOR за многократна употреба!

Подготви се за забраната на еднократната пластмаса с практически вечната сламка от неръждаема стомана (SS 304)!

Юли 2021г. наближава и с него идва краят на еднократната пластмаса. Ние ще наградим усилията ти за по-природосъобразен начин на живот без излишна пластмаса, като подаряваме комплект стоманена сламка и четцица за почистване, който има своите предимства:

 • Тя е екологична - средно човек използва около 38,000 сламки за целия си живот, което е голямо количество отпадъци
 • Тя е практически вечна - направена от един от най-издръжливите метали — неръждаема благородна стомана
 • Тя предпазва от петна по зъбите - идеална както за топли, така и за студени напитки, тъй като задържа температурата на напитката и не взаимодейства с нея за разлика от пластмасовите сламки
 • Тя е лесна за употреба и поддръжка - подходяща както за миялна машина, така и за измиване на ръка, гладката й повърхност не позволява на каквито и да било хранителни отпадъци да залепнат.
 • Не съдържа вредни пластмаси - не съдържа BPA, фталати или други пластмаси, които се отделят скоро-забранените сламки заради температурата на напитката.
Филтрираща кана + подарък стоманена сламка и четцица за почистване

Най-новата ни кана с уникален дизайн, вдъхновен от природата! Хармонията между формата и текстурата ще допълнят вашият интерьор у дома, в който всеки детайл радва очите и подаряват приятни емоции. 

Аквафор Орлеан A5 Mg+ е кана за филтриране на вода от ново поколение с класическа форма, вдъхновена от природата.  С Орлеан A5 Mg+, Вие и семейството Ви ще знаете, че ще разполагате с чиста и прясна питейна вода във всеки един момент.

Технологията, която се използва за създаване на изящния дизайн на каната е същата, която се използва при направата на истинските стъклени кани. При това, каната е направена от здрава, подсилена пластмаса, която е сертифицирана за досег с хранителна среда (не съдържа опасни пластмаси като Бисфенол-А или фталати, често използвани в производството на съдове за бутилирана вода). Заради кръглото дъно,  Орлеан A5 Mg+ е много по-издържлив от обикновените филтриращи кани и е сложно да се преобърне случайно. Дори ако бъде изтървана от дете, каната няма да се счупи, което я прави безопасна за използване в семейство с малки деца.

За да пиете винаги чиста вода, е нужно своевременно да подменяте филтъра в каната. Тук идва в помощ механичния брояч на каната, който отчита количеството филтрирана вода – всеки път, когато отваряте капака за да напълните каната. Дата на подмяна се определя максимално точно.

Новият филтър за вода Аквафор А5 Mg+ е създаден специално за силно-замърсена вода, която съдържа големи количества механични примеси като ръжда, пясък, утайка.

Дори в тези условия, А5 Mg+ не се задръства преждевременно и продължава да пречиства Вашата вода от хлор и други разтворими примеси.

Конструкцията на филтъра за кани Аквафор А5 Mg+ му позволява да се самопречиства всеки път, когато напълвате каната. По този начин няма да се налга подмяната му много често. Имайки предвид увеличения ресурс, филтърът може да прослужи до 3 месеца в тричленно семейство.

Също така, филтърът Аквафор А5 Mg+ обогатява филтрираната вода с оптимални количества магнезий, който е полезен за сърцето и кръвоносните съдове. По данни на СЗО, магнезият се явява най-дефицитният минерал за населението на Земята: набавянето на дневната норма магнезий в съвременния град е много сложно, а недостатъкът увеличава риска от заболявания на нервната и сърдечно-съдовата системи.

Сменяемите филтри на Аквафор ефикасно намалят най-вредните примеси в чешмяната вода. Те включват:

 • Седименти като ръжда, пясък, кал, полен
 • Хлор, хлороформ, и други органични хлорни съставки
 • Метали и тежки метали: желязо, олово, живак, мед, алуминий
 • Нефтохимикали
 • Феноли
 • Лекарства, включително хормони и антибиотици
 • Бактерии

Каната е комплектована с един филтър А5 Mg+

В последствие, с каната може да се използват следните филтриращи модули:

 • B5 - филтър за средно-твърда вода
 • B6 – филтър за твърда (варовита) вода
 • B7 – филтър за мека (ниско-минерализирана) вода
 • B8 – с увеличен ресурс на пречистване (350 литра)
 • A5 – 350 литра ресурс за вода с повишено съдържание на механични примеси

Преимуществата на Tritan™:

Новият корпус, произведен от свръх-издържливия материал Tritan, гарантира здравината на каната, заради което каната може да бъде използвана от малките помощници в кухнята. Пластмасата Tritan е толкова здрава, че издържа тежестта на автомобил. Освен здравината си, новият материал може да мие в съдомиялна, без да се притеснявате, че пластмасата ще побелее. Всъщност, каната изглежда като нова дори след няколко години експлоатация!

 • Неподатлив към въздействията на органични вещества
 • Не запазват миризми
 • Не съдържа Бисфенол-А, Бисфенол-S и други Бисфенол продукти.
 • Не съдържа вещества с естрогенна активност
 • Максимална прозрачност в сравнение с други видове пластмаса
 • Може да се мие в съдомиялна
 • Устойчив към образуване на петна
 • Каната изглежда като нова след продължително използване и изглежда като нова

Как работи филтъра на Аквафор Орлеан A5 Mg+

 • Активният въглен от кокосови черупки попива като гъба вредните примеси от водопроводната вода: хлора и неговите съединения, нефтопродукти, други токсини. Избистря водата и подобрява нейния вкус и мирис.
 • Аквален задържа тежките метали от водата (живак, олово, мед, арсен), които често се срещат във водопроводната вода.
 • Ръждата, пясъка, утайката или други груби частици не запушват филтъра, благодарение на фините гранули активен въглен в комбинация с влакното Аквален, който създава милиарди каналчета за водата, подобно на корените на растенията в почвата. Аквален придържа гранулите активен въглен на мястото им и не позволява на водата да направи свои собствени каналчета, през които да преминава без да бъде филтрирана.
 • Йонообменната смола омекотява водата, премахвайки солите на твърдостта. Благодарения на това, ястията и напитките, приготвени с такава вода ще бъдат по-вкусни, тъй като хранителните съставки ще се разтварят много по-ефикасно.
 • Активното сребро във филтъра не позволява развитието на микроорганизми във филтъра. Поради това, филтърът може да се използва по-дълго време.

Съвети за правилна експлоатация на каната и филтъра

 1. Своевременно сменяйте филтъра: кана със стар филтър е безполезна.
 2. В семейство от 3-ма души, филтърът с капацитет 350 литра се сменя на всеки три месеца. Ако сте повече, филтърът трябва да се сменя пропорционално по-често. Дори и ако сте по-малко, филтърът не трябва да се използва повече от 3 месеца, независимо дали сте изразходили капацитета му.
 3. Филтърът трябва да бъде поставен плътно и равно във фунията – така в долната част на каната няма да попадне нефилтрирана вода.
 4. Надеждността на филтрите проверяваме с вода със 100-кратно превишени концентрации на вредни вещества. Затова той може да Ви защити дори в екстремни ситуации: в случай че водата е силно замърсена (например след авария), филтърът, който „е поел удара върху себе си“, трябва да се веднага да се подмени.
 5. Ако филтърът спря да пропуска вода, то е възможно да има мехурчета въздух в него. Това лесно може да се оправи като го накиснете във вода в хоризонтално положение и разтресете за да може въздуха да излезне. Във водата винаги има фини мехурчета въздух, които могат да се увеличат докато водата протича през филтъра. Това е нормално, особено през студения период на годината, когато температурата в помещенията е много по-висока от температурата на водата във водопровода.
 6. Ако не използвате каната, промийте филтъра – филтрирайте две кани вода, която да излеете в канала.
 7. Ако случайно сте напълнили каната с гореща вода – промийте филтъра, отново филтрирайте две кани вода.

Вижте повече във видеото по-долу:

Филтрирайки водата у дома, Вие не участвате в замърсяването на планетата с пластмасови бутилки.

Кани за филтриране
Брояч Механичен
Цвят Бял, Черен
Модули
Сменяем филтър A5 Mg+
Съвместимост с филтри: B5, B6, B7, B8, A5, A5 Mg+
Общи
Капацитет на филтъра (по време) До 4 месеца
Капацитет на филтъра (по литри) До 350 литра
Обем 4.2 L (Полезен обем: 3,0 L)

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Корпус от полимерно стъкло Tritan™ (from Eastman)

Корпусът е направен от Tritan™

Tritan™ е кополиестер от ново поколение - изключително издържлив и удароустойчив.


Tritan™ е удароустойчив

Устойчив на удари

Tritan™ не задържа нептриятни миризми

Не задържа неприятни миризми

Tritan™ е устойчив на петна и драскотини

Устойчив на петна и драскотини

Tritan™ е безопасен и не съдържа вредна пластмаса

Не съдържа Бисфенол-А (BPA)