shopping_cart
0
search

Технологии за филтриране

Целта на уредите за филтриране на вода е да се премахнат замърсителите от водата. Много е важно да се знае, че задържаните във филтъра замърсявания, заедно с непитейните филтриращи материали, не се разтварят обратно във водата по време на процеса на филтриране.

Технологиите на собственото производство АКВАФОР

Повечето решения за филтриране на вода за дома се основават на решения за индустриални нужди. За съжаление, смаляването размерите на системите води до редица неблагоприятни компромиси: такива филтри са или недостатъчно ефикасни, или се нуждаят от честа подмяна. Заради това, единственият начин да произвеждаме най-добрите филтри на света е да разработваме собствени технологии, които напълно да удолетворят нуждите на клиента. AQUAPHOR проектира своите филтри, преоткривайки пречистването на водата за да предложи най-доброто преживяване от използването на системи за пречистване на вода. Поради специфичния си подход, технологиите за филтриране на AQUAPHOR, както и филтрите, основани на тях, са най-добрият избор за пречистване на вода за домакинството.

Нашите технологии

Най-добрите ни технологии, вложени в производството на филтри

Aqualen Fibre
 

AQUALEN

Aqualen е уникален нишков материал, създаден от Аквафор. Като част от сместта във филтрите ни, Aqualen ефикасно намалява концентрацията на тежки метали като мед, цинк, желязо, живак и радиоактивни изотопи. Благодарение на своите хидрофилни свойства, влакното Aqualen улеснява потока на водата през сменяемия филтър, като същевременно увеличава ефективността на пречистване.

IAM Isotropic Adsorbtion Matrix
 

Изотропична адсорбираща матрица (IAM / Isotropic Adsorbtion Matrix)

IAM технологията позволява фино пречистване на всяка капка вода. Действайки като корените на дървото, влакната Aqualen се просмукват във филтриращата смес и удържа адсорбентните гранули в плътна структура. Водата е равномерно разпределена във филтъра, което допринася за по-завършено пречистване. Във филтрите на Аквафор, благодарение на IAM, няма свободно-движещи се частици, които да допринесат за образуването на канали, през които водата може да преминава без да бъде добре пречистена.

DFS - Dynamic FIxation of Silver
 

Динамична фиксация на среброто (ДФС) (DFS - Dynamic FIxation of Silver)

Ние използваме ефективен и безопасен метод за справяне с развитието на бактерии. Благодарение на ДФС тенологията, йоните на активното сребро са здраво фиксирани към влакното Aqualen, предоставяйки защита от микроорганизми. Употребата на сребърни йони по такъв начин отговаря на Европейските стандарти за безопасност.

DWAY - Doubled mineralization
 

DWAY — Оптимална минерализация

Със системите DWM вие винаги ще разполагате с полезна за здравето питейна вода, без значението от качеството на водата преди пречистване. Благодарение на DWAY технологията, водата е обогатена с полезен микс от естевени минерали като калий и магнезий. Концентрацията на минерали варива между 0.2 (10) и 0.5 (25) мгЕкв/л (ppm) което има благоприятен ефект върху организма ви, и допринася за хармонизацията на биологичните процеси.

WWT / water-water storage tank
 

Водо-воден резервоар (WWT / water-water storage tank)

Водо-водният резервоар за чиста вода в системите DWM намаля количеството дренажна вода наполовина (спестявайки до 9 000 литра вода на година), намаля разходите за експлоатация на 50% и позволява употребата на DWM системите в условие на ниско линейно налягане във водопровода без допълнително оборудване (бустер помпи). Още повече, че резервоарът на DWM е поставен в самия корпус на системата, което съшествено смалява размера и.

CFB - CarbFiberBlock
 

Карбонблок с влакна Aqualen (CFB / CarbFiber Block)

CFB е технология, която използваме за производството на карбонблок филтри (пресован активен въглен) с влакна Aqualen. Произведените по тази технология филтри са по-ефективни и издържливи, дори при пречистване на много замърсена вода.

ICM - Iterative Computer Modelling (Iteratives Computermodelliere)
 

Итеративно компютърно моделиране (ICM / Iterative Computer Modelling)

Технологията за компютърна симулация допринася за най-добрия подбор на материали и дизайн на продуктите на Аквафор. По време на симулация изпробваме якостта, издържливостта и други характеристики на филтрите, които са важни за употребата им. Например, ICM технологията позволи на DWM да постигне оценка за издържливост на налягане, надвишаваща нормата петкратно (до 30 атм.)

Click and Turn
 

Натисни и завърти (Click and Turn)

Въпреки технологичната сложност, филтрите за вода на Аквафор са ергономични и лесни за употреба. Не са нужни специални инструменти или умения за подмяната на използваните филтри. Просто натискате клавиша над филтъра и завъртате.

HSS - Hazard Safe Service
 

Безопасно обслужване (HHS / Hazard Safe Service)

С технологията за безопасно обслужване, подмяната на филтрите на Аквафор е още по-удобна и безопасна. Сменяемите филтри се подменят заедно с корпуса за да се елеминира контакта със задържаните примеси. Това е нужна мярка за безопасност.