shopping_cart
0
search

Омекотителите са предназначени за отстраняване на йоните на твърдостта (калций и магнезий), премахване на желязо и манган, филтриране на утайката от муниципални и локални водопреносни мрежи (артезиански кладенци и други).

В системите за омекотяване на AQUAPHOR се използва йонообемнна смола клас Fine, чиято филтрираща площ е значително по-голяма тази конвенционалните омекотители. Това означава, че в системите AQUAPHOR многократно ускорява процеса на йонообмен. Това преимущество на филтъра е получено за сметка на запатентована система за разпределяне на потока, където смолата е затисната между мрежести филтри. Също така, йонообменната смола в омекотителите на AQUAPHOR може да пречиства желязо и манган с обща концентрация до 10 мг / л.

Можем да отделим още няколко интересни възможности на филтъра, които му позволяват лесно да конкурира на пазара на системите против котлен камък, желязо и манган:

 • Постига се значителна икономия на сол, благодарение на системата за регенерацията на смолата отдолу нагоре.
 • В омекотители няма зони на застояване. Това позволява да се използва цялото количество йонообменна смола, което подобрява качеството на работа на омекотителя.
 • Вграденият мрежест филтър не позволява на механичните примеси (пясък, кал, ръжда) да замърсят йонообменната смес.
 • С омекотена вода, вашите съдове ще бъдат по-чисти и блестящи
 • Косата и кожата са по-меки, чисти и гладки с вода, която е била омекотена. Освен това, ще намалите разходите с до 75% за перилни и миещи препрати
 • Ще защитите водонагревателните уреди, същевременно намаляйки нуждата от поддръжка и увеличавайки енергийната им ефективност с 22% - 29%
 • Храните и напитките, приготвени с омекотена вода са с по-богат и наситен вкус.

Във филтъра WaterBoss съществува уникална организация на процеса за регенерация. Филтърът е оборудван с контролер, който води точен отчет на изразходената вода по дните от седмицата, след което той анализира събраните данни и провежда сравнителен анализ въз основа на данните от текущия ден.

Вграденият чип собствено производство самостоятелно решава кога да започне регенерирането, взимайки предвид оставащите резерви йонообменна смола. По този начин контролерът може да го направи регенрацията веднага или да го отложи на по-късен етап.

Материалите на системите са безопасни, нетоксични и не отделят във водата опасни за здравето и околна среда вещества.

КАКВО Е РЕГЕНЕРАЦИЯ?

Регенерацията е необходима за възстановяване свойствата на йоннообменната смола към първоначалната ѝ форма и сорбционната ѝ способност, с цел многократна употреба и извличане на ценни компоненти. Регенерацията се извършва напълно автоматично средно веднъж на седмица, като определя времето, през което потреблението на водата е най-ниско. Обикновено това се случва през нощта. Също така, честотата на регенериране се определя от качеството и количеството на потребление на водата. Регенерацията се извършва с помощта на таблетирана сол.

КАКВО E СОЛЕВИ РАЗТВОР?

Солевият разтвор е смес за регенерация от сол и вода, която се произвежда автоматично от омекотителната система. Тази смес съдържа натрий и хлор. Солевият разтвор се приготвя напълно автоматично от системата, като за целта предварително се запълва резервоарът за сол. Обемът на резервоара е достатъчен за поне 10-15 регенерации.

Омекотителни системи

Аквафор S550 — най-новата и най-компактна версия от всички системи за омекотяване на AQUAPHOR, предназначена за отстраняване йоните на твърд..

1,190.00лв.

-8% Омекотител за твърда вода S1000

Аквафор S1000 е най-новото ни попълнение в семейството на свръх-компактните системи за омекотяване, предназначен за отстраняване йоните на т..

1,550.00лв.

Омекотител за твърда вода S800

Аквафор S800 е най-новото ни попълнение в семейството на свръх-компактните системи за омекотяване, предназначен за отстраняване йоните на тв..

1,590.00лв.

Аквафор 1000 Премиум

„Аквафор 1000 Премиум“ е цялостното решение за омекотяване и пречистване на водата в дома Ви!Включва в себе си Омекотител Аквафор 1000, сис..

2,519.00лв.

Аквафор 800 Премиум

„Аквафор 800 Премиум“ е цялостното решение за омекотяване и пречистване на водата в дома Ви, включващ в себе си Омекотител Аквафор 800, сист..

2,419.00лв.

Аквафор 1000 Плюс

„Аквафор 1000 Плюс“ е комплект магистрален предфилтър Грос 20″ и самопочистващата се филтрираща система Аквафор A1000, която пречиства от ме..

1,790.00лв.

Аквафор 800 Плюс

„Аквафор 800 Плюс“ е комплект магистрален предфилтър Грос 20″ и самопочистващата се филтрираща система Аквафор A800, която пречиства от меха..

1,690.00лв.

Не се предлага WaterBoss 700 Плюс

„WaterBoss 700 Плюс“ е комплект магистрален предфилтър Грос 20″ и самопочистващата се филтрираща система Waterboss 700, която пречиства от м..

2,030.00лв.

Не се предлага WaterBoss 700 Премиум

„Waterboss 700 Премиум“ е цялостното решение за омекотяване и пречистване на водата в дома Ви, включващ в себе си Омекотител Waterboss 700, ..

2,450.00лв.

Не се предлага WaterBoss 900 Плюс

„WaterBoss 900 Плюс“ е комплект магистрален предфилтър Грос 20″ и самопочистващата се филтрираща система Waterboss 900, която пречиства ..

2,430.00лв.

Не се предлага WaterBoss 900 Премиум

„Waterboss 900 Премиум“ е цялостното решение за омекотяване и пречистване на водата в дома Ви, включващ в себе си Омекотител Waterboss 900, ..

2,750.00лв.

Не се предлага Омекотител за твърда вода WaterBoss 700

Самопочистващата се филтрираща система Waterboss 700 пречиства от механични (неразтворими) примеси, желязо и омекотява водата в цялата къща,..

1,990.00лв.

Не се предлага Омекотител за твърда вода WaterBoss 900

Самопочистващата се филтрираща система Waterboss 900 пречиства от механични (неразтворими) примеси, желязо и омекотява водата в цялата къща,..

2,390.00лв.

Показва 1 до 13 от 13 (1 страници)

Предимствата на меката вода в дома ви

Меката водата е разликата, която ще видите и усетите във всеки един аспект от живота ви.

Търсите ли продукти за почистване, с които кухнята ви да заблести, или перилен препарат, който запазва дрехите ви меки и с ярки цветове? Проблемът може да не е от продуктите, ами от във водата ви. С омекотителните системи на водата от AQUAPHOR, вие ще усетите разликата от меката вода в целия си дом, вила или апартамент. Меката вода не означава само по-вкусна питейна вода, но и по-ярки дрехи, меки коси и дълъг живот на уредите ви. Омекотената вода увеличава почистващото действие на сапуна и други детергенти, с което значително се увеличава тяхната ефективност и ефикасност.

 
Предимства на меката вода в кухнята

Мека вода в кухнята

 • Лошият вкус и мирис се премахват от питейната ви вода
 • Кухненската мивка, съдомиялната, кафемашината, ледогенератора и всички други уреди, които използват вода, са защитени от увреждания заради твърдата вода
 • Почистването на кухненските повърхности изискват по-малко усилия и почистващи препарати.

Можете да усетите предимствата на омекотителите за вода AQUAPHOR в кухнята ви с всяка освежителна напитка и с ястията, които приготвяте с мека вода без странични мирис и вкус. Също така ще можете да забележите разликата по повърхностите и уредите, които ще са без мръсна пяна и котлени отлагания. Препаратите за почистване и верото почистват по-добре и се използват по-дълго време, което ви спестява средства. Кухненските уреди, работят по-дълго, а в случай на повреди производителите им няма да могат да отказват гаранционни ремонти, което е често срещано явление.

Предимства на меката вода в банята

Мека вода в банята

 • Премахва нуждата от сменяеми филтри за душ и възпира образуването на котлен камък по санитарията, бойлера и тръбите.
 • Премахва нуждата от почистване на мръсната сапунена пяна. Значително намалява разходите за покупката на миещи препарати - сапуни, шампоани, маски и т.н.
 • Отстранява остатъците от твърдата вода по кожата и косата, предпазвайки ги от изсушаване и влошаване на състоянието им.

Предимствата на меката вода ще проблеснат през чистите стъкла, санитария и покрития. Няма да губите време в почистването на котлените отлагания (накипи) и ще спестите от почистваща козметика, шампоани и сапунени продукти. Ще можете да се насладите на отпускащата вана или ободряващия душ, като същевременно ще забележите, че кожата ви е по-мека на усет. Както и кожата, вашите коси няма да бъдат сухи и ще се сресва по-лесно без ефектите от твърдата вода.

Предимства на меката вода за пране и миене

Мека вода за пране и миене

 • Значително намалява количеството детергенти за изпиране на дрехите в пералнята. Без нужда от закупуване на скъпоструващи специализирани препарати.
 • Защитава дрехите, спалното бельо и хавлиите от увреждания заради твърдата вода, удължавайки времето им за носене и спестявайки средства.
 • Защитава пералнята ви от счупвания заради твърдата вода и гарантира получаването на продуктова гаранция.

Твърдата вода уврежда прането ви. Минералите в твърдата вода не само намалят ефективността им, но също така увреждат тъканите и се износват по-бързо, съкращавайки техния живот с около 30%, като постепенно влошава цветовете им. Със сигурност ще забележите разликата ако използвате омекотена вода.